Home Belgisch FRANKIE TRAANDRUPPEL – Valley-Ay! (Belly Button Records).

FRANKIE TRAANDRUPPEL – Valley-Ay! (Belly Button Records).

by Bootsie Butsenzeller

En de prijs voor het beste pseudoniem gaat naar Lee Swinnen van Tubelight en Double Veterans, die onder het banier Frankie Traandruppel z’n intieme lo-fi zieleroerselen aan de magnetische tape (viertrack vermoeden we) toevertrouwt om ze vervolgens op 7-inch vinyl te laten persen door het Antwerpse Belly Button Records.

(c) : Belly Button Records

We krijgen twee versies van het titelnummer die buiten iets woestere drums op de tweede versie niet zo héél veel van elkaar verschillen. Het is wel een mooie song die zowel Beatles als Neil Young in zich draagt. Who Put The Turtle Into The Shell?/Love Psychosis trapt af met een schijnbaar in de badkamer gezongen a capella stukje, waarna Lee zichzelf enkel begeleidt met een akoestisch plingelplong gitaartje. Onze favoriet is echter het laatste nummer Get Of My Cloud dat start en eindigt met een vooruitgespoeld orgelakkoord, dat verder het hele nummer aanhoudt enkel vergezeld van een aftandse sequence en zelfs geen vocalen bevat. Heerlijk bevreemdend.

BANDCAMP

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More