Home Singles LUKA – Need You In The Light

LUKA – Need You In The Light

by Ann Cnockaert

21 september is Wereld Alzheimer Dag en op die dag brengt de Leuvense singer-songwriter Luka Cruysberghs het onroerende nummer Need You In The Light uit. Het nummer, dat ze vorig jaar schreef voor haar grootmoeder die leed aan Alzheimer, is een diepgaand eerbetoon aan haar oma en aan alle Alzheimerpatiënten en mensen met dementie over de hele wereld.

Luka Cruysberghs maakte voor het eerst naam in 2017 toen ze als jongste deelnemer de titel won in The Voice van Vlaanderen. Kort daarna trad ze toe als leadzangeres van Hooverphonic. Als onafhankelijke artiest zet ze nu haar eigen koers uit, gedreven door haar passie voor muziek en met een nieuw, hecht team.

Need You In The Light is veel meer dan alleen maar een nummer; het is een persoonlijke uitdrukking van liefde en verlies. Met haar breekbare stem slaagt Luka erin om de juiste snaar te raken en pure emoties over te brengen.

De tekst van het nummer beschrijft op ontroerende wijze de pijnlijke realiteit van het langzaam verliezen van iemand aan Alzheimer. Het is een verhaal over liefde en herinnering, over hoe iemand van wie je houdt, langzaam vergeet wie je bent en de kostbare band tussen jullie beiden kwijtraakt.

Met dit ontroerende nummer bewijst Luka dat muziek de kracht heeft om troost te bieden en ons te herinneren aan de diepe banden die we delen met onze geliefden, zelfs als herinneringen vervagen. Need You In The Light is niet alleen een eerbetoon aan haar grootmoeder, maar ook een eerbetoon aan de kracht van muziek om te genezen en te verbinden in tijden van verdriet.

FacebookInstagramMuzieklink

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More