Home Singles ANSATZ DER MASCHINE – The Silent Story (NEWS)

ANSATZ DER MASCHINE – The Silent Story (NEWS)

by Bart Verlent

Hoe dichter we bij het einde van het jaar komen, hoe dichter ook bij het moment dat het doek valt over Ansatz Der Maschine. Op 9 december geeft de band haar afscheidsconcert in Ha Concerts in Gent met tal van gasten. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat dit optreden al een tijdje uitverkocht is. Maar voor het zover is, kan je de Mathijs Bertel, Sophia Ammann, Gianni Marzo, Wouter Mattelin, Serphine Stragier, Jan Dhaene en Sander Lambrecht nog op verschillende plaatsen aan het werk zien en krijgen we nog een laatste magische single van deze talentrijke bende.

© Ansatz Der Maschine

The Silent Story is ook terug te vinden op de laatste Ansatz-plaat Tunguska en vertelt het verhaal van een vrouw die op de vlucht is en haar kinderen moed inspreekt. Het nummer word gedragen door de warme stem van Ammann en aangevuld met subtiele akoestische gitaarklanken, de warme cello van Stragier en warme soundscapes. Zoals te verwachten was, sluiten Bertel en co in schoonheid af met een prachtige warme compositie waar ingetogen elektronica hand in hand gaan met de pure akoestische klanken.

Langs de ene kant kijken we al uit naar welke nieuwe muzikale plannen de muzikanten na de split gaan uitvoeren, maar langs de andere kant gaan we deze schitterende pareltjes toch enorm missen. Ansatz Der Maschine kan je nog aan het werk zien op:
21/09 – CC Brugge
23/09 – CC Evergem
05/10 – CC Koksijde
21/10 – CC Herzele
04/11 – Muziekcentrum, Dranouter
09/11 – De Casino, Sint-Niklaas
18/11 – CC Merksem
09/12 – Handelsbeurs, Gent (Sold out)

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More