Home Singles LUCAS SCHREEL – Lirpa (Old Joy) (sentimental)

LUCAS SCHREEL – Lirpa (Old Joy) (sentimental)

by Nel Mertens

Voor zijn aankomende solo-album laat Lucas Schreel (multi-instrumentalist en Kloothommel-lid) een track op ons los waarvan we de titel niet begrijpen, hoewel hij met de ondertitel toch onthult dat het over een oud genot gaat.

Foto © Benedikt Steiner ‘Kuh in Waldrand’

De verzonnen taal, gebaseerd op het Japans, blijft in de tweede, volledig instrumentale track Lirpa beperkt tot de titel. Als we daarbij de artistieke animatieclip bekijken, slaat het terug op de verbinding die de mens in alle vrijheid kan aangaan met de natuur.

En zo voelt het ook instrumentaal aan. Erg natuurlijke ritmes, die met akoestische instrumenten rijkelijk opgevuld worden tot een warm bladerdeken, dat de binnenkant van je lijf liefdevol kriebelt.

Dit nieuwe genot van de hand van Lucas Schreel, doet uitkijken naar zijn album.

Op vraag van het label sentimental stelde Lucas een Spotify-playlist samen met nummers die hem inspireerden voor zijn nieuwe album We’re Never Afraid Of Getting Up Every Morning, dat op 2/10 verschijnt. Die tape kan je alvast reserveren!

Bandcamp / Facebook / Sentimental

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More