Home Singles LOVELORN DOLLS – Beautiful Chaos (Alfa Matrix / Spleen+)

LOVELORN DOLLS – Beautiful Chaos (Alfa Matrix / Spleen+)

by Nel Mertens

Creepy cute… zo hebben we het graag. En dat is waar de Lovelorn Dolls garant voor staan. Het Brusselse synth-/ gothicrockduo is zo’n 13 jaar samen aan de slag, waarbij LadyHell (Kristell Lowagie) instaat voor de teksten en zang en Corpus Christi (Bernard Daubresse) zorgt voor gitaar, programmeren en productie.

Hun sound wordt beschreven als “een romantisch sonisch universum”, waar de beelden van Tim Burton botsen met de glamoureuze toets van The Birthday Massacre en het extravagante van een Marilyn Manson. Alsof de kindertijd wordt meegesleept naar een duister glinsterende fantasiewereld.

De Lovelorn Dolls hebben net hun single ep Beautiful Chaos uitgebracht, waarvoor ze op drums bijgestaan werden door Glen Welman.

Beautiful Chaos is een stevige gothrocktrack, met heel wat metal-elementen in de instrumentatie, hoewel het zeker mooi melodisch blijft. Het contrast tussen Kristells stem en het hevige instrumentale is prachtig. De grommend bijtende riffs en de diepdoffe drums geven de track de donkerbittere ernst, terwijl de zuivere vocalen voor het feeërieke sfeertje zorgt.

Naast de originele track, krijgen we er ook nog 4 knappe remixen bovenop door Restriction 9 (die er met straffe beats een dancetrack met techno-kenmerken van maakte), Absynthe Of Faith (die voor een toegankelijke clubhitversie zorgde, met prikkelende synths), The Breath Of Life (die een verleidelijk zwoel, trage versie aanbrengt) en Antidote For Annie (die er een sobere, maar nog meer dreigend elektronische sound aan toevoegde, voorzien van knap toetsenwerk). Iedere remix is hierbij een grote meerwaarde, aangezien ze allemaal zo divers klinken.

Een heel geslaagde release is dit geworden! Theatrale tragedies in sprookjeswerelden…

Beautiful Chaos is digitaal verschenen bij Alfa Matrix / Spleen+ en is de aanloop naar hun nieuwe album Deadtime Stories dat dit jaar verschijnt.

Facebook / Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More