Home Singles LO-LEE-TA – Cubist Painting (Eigen Beheer)

LO-LEE-TA – Cubist Painting (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

Het Limburgse Lo-Lee-Ta bestaat nog maar twee jaar maar heeft in die korte periode al wel wat voor elkaar gekregen. Zo kropen de bandleden snel na hun ontstaan de studio in, wat resulteerde in hun debuut-ep Moondog. En vorig jaar waren ze één van de Limburgse laureaten van Sound Track waardoor hun single Moondog airplay kreeg op Studio Brussel. Ook tijdens de coronacrisis zat het trio niet stil, want samen met producer Bert Vliegen (Teen Creeps, Sophia en Mad About Mountains) namen ze deze nieuwe single Cubist Painting op in muziekcentrum Muziekodroom.

(c) Lo-Lee-Ta

Dit dromerig, melancholisch nummer gaat over jezelf niet herkennen, gezien willen worden en naar je identiteit zoeken. Met de metafoor van het gezicht als kubistisch schilderij weerspiegelt hierin soms het onherkenbare zelf, de complexe identiteit. De verlammende zoektocht naar betekenis is willekeurigheid.

Het lijkt of Lo-Lee-Ta zich in deze nieuwe single opnieuw heeft uitgevonden. Het klinkt nog steeds weemoedig als hun vorige werk maar hun sound klinkt warmer. Bejni zingt op een zachtere manier dan op het debuut en Marie-Laure vult aan met haar dromerige stem. Alle instrumenten doen subtiel hun ding en bouwen iets wondermoois op.

Op hun debuut hoorden we een band die ergens lag tussen de weemoedige droompop van Balthazar en de trippy vibes van Massive Attack, op Cubist Painting komen ze met een volwassen eigen geluid. Met deze single weten ze ons te ontroeren op een unieke wijze.

Als alles goed gaat kan je de band aan het werk zien op de Young Bands Night in de Antwerpse Bourla op 28 november, waar ook Ikraaan en Ila op de affiche staan.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More