Home ReviewsAlbum Reviews REMY. – The Red Turtle (Snowstar Records)

REMY. – The Red Turtle (Snowstar Records)

by Björn Comhaire

Iedereen heeft wel eens een film gezien waarvan ie hoopte dat ie zou blijven duren. Zo’n film die nog dagen in de kleren blijft hangen en die je keer op keer opnieuw wilt bekijken. Voor de Nederlandse harpist Remy van Kesteren was dat The Red Turtle van de Nederlandse animator, regisseur en illustrator Michael Dudok de Wit.

Album cover © Michael Dudok de Wit

In twaalf contemplatief-meditatieve nummers slaagt van Kesteren erin om de magisch-realistische wereld van The Red Turtle muzikaal voor de geest te toveren.

REMY. legt een melancholisch warm dekentje over je ziel en laat je gedachten verglijden naar exotische oorden waarin de natuur het belangrijkste personage is. Soms zijn de nummers opbeurend dan weer troostend of dreigend. Leg er de plot van de film naast en de link tussen beeld en geluid is zo gelegd.

van Kesteren maakte dit album in samenspraak met Michael Dudok de Wit die zelfs de liner notes schreef en de hoes ontwierp. “In april 2020 verzamelde ik de moed om filmmaker Michael Dudok de Wit te bellen. Ons urenlange gesprek was een van mijn hoogtepunten dit jaar en het vormde de basis voor dit nieuwe album (..) Met zijn film heeft Michael me geholpen deze liedjes te vinden, al improviserend op de beelden. Zijn onbevangenheid en enthousiasme om mee te werken (ook door middel van het uitlenen van zijn sketches en zelfs het maken van de prachtige cover van dit album) zijn een inspiratie op zich geweest”, aldus Remy van Kesteren.

The Red Turtle verschijnt op 30 oktober, ze werd in september voorafgegaan door de single april.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More