Home LiveFoto's LYENN Brugge, Cactus (24/10/2020)

LYENN Brugge, Cactus (24/10/2020)

by Johan Vanparys

Het zijn moeilijke tijden maar Cactus programmeert toch verder, rekening houdend met alle coronaregels.

Lyenn was voorzien op het brugs zomerfestival UitZomerlijk maar plots kwam een stop aan alle door Brugge georganiseerde versterkte concerten. Nu zijn we blij toch nog Lyenn en zijn band te kunnen bewonderen in de Magdalenazaal in Brugge.

Als bassist van Dans Dans en de Mark Lanegan Band toerde Frederic Jacques intensief de hele wereld rond. Maar ook met zijn soloproject Lyenn heeft Jacques ondertussen zijn sporen verdiend. In 2009 verscheen het alom geprezen debuut The Jollity Of My Boon Companion en in 2016 het al even adembenemende Slow Healer. Begin 2020 was er dan Adrift, met daarop de prachtige single Until We Bled. Adrift gaat verder op het eigenzinnige en mysterieuze elan dat we van Lyenn gewoon zijn.

Lyenns stem rangeert van engelachtige fluisteringen naar akelig intense kreten met duivelse bezetenheid. Live zijn geen twee sets ooit dezelfde. Alles verloopt instinctief en onderworpen aan het moment. De vierkoppige band vormt op het podium een krachtige eenheid die je als toeschouwer op sleeptouw neemt met de melancholie van een film noir.

Anderhalf uur wisten de muzikanten ons te boeien met hun duistere muziek met als slotnummer In Reversie.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More