Home Belgisch LIZZ – Unknown

LIZZ – Unknown

by Felix Sandon

Bij Unknown van de jonge singer-songwriter Lizz hoort een fascinerende videoclip, waarin een danseres op zoek gaat naar een mysterieus licht in een verlaten huis en vervolgens bizarre patronen op haar huid ziet groeien. Nu we deze beelden zo vaak bekeken hebben, is het bijna onmogelijk om dit nummer te horen zonder die video op ons netvlies te zien passeren.

En dat is natuurlijk ook de verdienste van Lizz zelf, want de videoclip past perfect bij haar lied. Bijna twee jaar is het al geleden dat ze haar eerste single Outside op de wereld losliet, een ongecompliceerd en puur liedje vol warme knisperingen. Unknown is helemaal anders. Nog steeds heeft Lizz genoeg aan haar lichtjes hese stem en haar gitaar om een boodschap over te brengen, maar weg zijn het omarmende gevoel en de pogingen om ‘baby’ te laten rijmen op ‘maybe’.

Het verhaal dat Lizz hier vertelt, lijkt over verslaving te gaan en de bijbehorende wurggreep en neerwaartse spiraal, vervat in de steeds terugkerende regel “Step into the unknown.” Behoorlijk donker en allesbehalve vrolijk dus, maar dat resulteert in een nummer dat je meteen bij je nekvel grijpt en maar heel traag weer loslaat. En het bewijst dat Lizz sinds haar debuutsingle en haar eerste ep enorm is gegroeid, zowel op muzikaal als op lyrisch vlak.

FACEBOOK / INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More