Home Singles LINDA KYEI BAND – Behind Your Eyes (Eigen Beheer)

LINDA KYEI BAND – Behind Your Eyes (Eigen Beheer)

by Björn Comhaire

Voor velen staat het Duitse Stuttgart synoniem voor de autoindustrie maar uiteraard wordt er, zoals in elke stad, ook muziek gemaakt. Een van die muzikanten heet Linda Kyei. Samen met haar band en producer Andrew Zbik aka Zbikbeat maakt ze poppy liedjes overgoten met een romig soort jazz-saus. Al moeten we ‘jazz’ best tussen aanhalingstekens plaatsen want wat Linda Kyei Band in hun nieuwe single Behind Your Eyes brengt, is toch wel een heel ruime interpretatie van het genre-label.

Behind Your Eyes is een zacht voortkabbelend liefdesliedje dat makkelijk verteert zonder veel vlekken te maken op de muzikale ziel. De zachte, mooie stem van Linda Kyei, het zondagmiddagvriendelijke ritme en de discrete instrumentatie gaan vlotjes de gehoorgang in om ze al even vlotjes opnieuw te verlaten.

Veel indruk maakt het nummer niet en ook de bijhorende retroclip van Harry Delgas, waarin we Linde zien staan, wandelen, dansen en liggen in een bloemrijke omgeving drentelt onopvallend voorbij. Er is absoluut niets mis met Behind Your Eyes, het had voor ons alleen iets meer mogen beklijven.

Behind Your Eyes is de eerste single uit het album Room With A View dat begin juli verscheen.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More