Home Belgisch HALFGELEIDER – Retrospect (Modular404)

HALFGELEIDER – Retrospect (Modular404)

by Patsker Omaer Beguin

Modular404 brengt muziek uit van artiesten van over de gehele wereld. Het Vlaams-Brabantse label is ondertussen al aan de negentiende (track)release toe. Er zijn wel wat voorwaarden aan de tracks verbonden om op het label uitgegeven te worden. De nummers worden in real time geproduceerd met modulaire synthesizers, computers mogen alleen gebruikt worden voor de opnames en mastering en de tracklengte ligt vast op 404 seconden.

Retrospect is de eerste officiële release van Halfgeleider en brengt een sfeervol stukje elektronische muziek in het straatje van Boards Of Canada. De zweverige modulaire synthklanken worden ingekapseld in een bed van ritmes die ons in een wereld van samples en warme sonische pulsen trekt. De kosmische patronen van Halfgeleider creëren een slipstream van droomachtige weefsels waarin we ons volledig laten binnen glijden. Halfgeleider klinkt echter niet echt origineel met Retrospect, maar straalt toch frisheid en vitaliteit uit in de wereld van kabeltjes en modules.

Per tien uitgegeven nummers brengt het label een digitale compilatie uit. Nog even geduld en de tweede verzameling komt er dus binnenkort aan.

Website / Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More