Home Singles LIMITE – Faces Of Night (Eigen Beheer)

LIMITE – Faces Of Night (Eigen Beheer)

by Björn Comhaire

Het is gek hoe het brein soms vreemde associaties legt. Neem nu Faces Of Night van het Limite vijftal. Ergens redelijk in het begin van het nummer deed het ons onwillekeurig denken aan Is Chicago, Is Not Chicago van het Amerikaanse Soul Coughing uit 1994. Niet dat het nummer daar nu zo hard op lijkt, maar iets zette de link in gang en nu krijgen we die niet meer ontlinkt. Dat menselijke brein toch, het is me er eentje!

Limite © Henri Ardui

Maar genoeg over onszelf; Limite dus. Vijf muzikanten van mannelijke signatuur met namen als Jordi Cassagne, Kobe Dupont, Benjamin Sauzereau, Camille-Alban Spreng en Théo Lanau die al graag eens samen in een donker kot kruipen om muziek te maken. Ze releaseten een eerste album in 2020 (Mountains Inside) en lieten zich recent een aantal residenties in Volta, Atelier 210 en Maison de la Création welgevallen.

Die residenties leidden tot fijne, nieuwe nummers en enkele video-opnames. Eén van die nummers heet Faces Of Night, een stuk muzikale poëzie met een jazzy vibe en melancholische americana gitaarklanken. Het is evenwel vooral de ingehouden zang van Jordi Cassange die het geluid van dit definieert. Faces Of Night geeft zijn geheimen echter niet onmiddellijk prijs en vraagt een tweede en waarom niet, zelfs derde beluistering.

Limite releaset het nummer met een bijhorende videoclip/ live-opname die werd opgenomen in het Brusselse Atelier 210 door Julien Marga.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More