Home Singles LIAM ST. JOHN – Believer (Big Loud Records)

LIAM ST. JOHN – Believer (Big Loud Records)

by John Van de Mergel

Misschien moeten we hier ook maar eens ophouden met smalend te doen over muzikanten die programma’s als The Voice en sociale media platformen gebruiken om een publiek te bereiken? “The time’s they are a-changin” beste vrienden, dus laat ieder zelf een weg voor zich uitstippelen. Laat de vooroordelen achterwege. Kwaliteit komt uiteindelijk toch bovendrijven… in the long run!

Neem nu Liam St. John: de man heeft een stem, speelt diverse instrumenten en kan ook wel een song schrijven. Hij nam in 2020 deel aan het bewuste programma, kwam in het team van Gwen Stefani terecht, maar haalde de live uitzendingen niet. Hij liet het kopje niet hangen, schreef ijverig nummers en bracht twee (akoestische) albums uit: stripped back en All the Bad Things. Met Dipped in Bleach scoorde hij een eerste hit en trok hij de aandacht van Big Loud Records. Hij breide zijn sonisch pallet uit, stak de stekker er letterlijk in en bracht op 28 juni 2024 zijn eerste ep uit bij dat label.

© Graham Fielder

Vier nummers telt die ep: twee liedjes uit zijn eerste, in eigen beheer uitgebrachte, album en twee nieuwe songs, telkens met een elektrisch sausje erover.

Landslide Over The Highway is een potige rootsrocker terwijl Believer de emotionele snaar bespeelt en balanceert tussen blues en rock. Allemaal niet bijster origineel, maar dankzij de manier waarop hij het brengt overstijgt hij wel de lekker middelmaat.

Website

You may also like

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More