Home Singles LESS AUTRE – Pauvre de Moi (Butterfly Records)

LESS AUTRE – Pauvre de Moi (Butterfly Records)

by Luminous Dash

Het was 18 november 1993 toen Nirvana de huisstudio van Sony Music in New York binnenzwalkte, er de boel verlichtte met kaarsjes en zichzelf warmden met thee en truien en gilets. Dat alles in het kader van ‘MTV Unplugged’ en MTV was een tv-zender waarop ooit muziek werd uitgegeven. Lang geleden.

© Less Autre

Ze eerden er hun helden: Bowie, The Vaselines, Leadbelly en ook Meat Puppets. Wie goed keek en luisterde en zag en hoorde dat het goed was: ene Peter Fias, in een later leven – die zijn er blijkbaar altijd – frontman in het Frans van het Aarschotse groepje Less AUTRE. En nu zijn we dus in dat later leven en Fias luisterde nog eens naar Meat Puppets, en nog eens, en besloot één van hun songs zich eigen te maken. Zeg wel, want je hoort nergens dat het een cover is zoals dat goeie covers betaamt.

Waar gaat het over? Wel, over Oh Me van Meat Puppets, wat dus op ‘MTV Unplugged’ staat, en waar Less AUTRE dit van gemaakt heeft. Pauvre de Moi. De pijn van het zijn zit erin verweven met bloed uit eigen aders en het blijft ons een raadsel waarom ze niet aan de borst van Radio 21 worden gedrukt, of de Parijse Olympia niet op hun lijstje van zalen-die-we-willen-aandoen vooralsnog niet kunnen afvinken. Maar geloof ons niet op ons woord, doen we zelf ook niet, nooit.

Wat telt: Curt Kirkwood, zanger van Meat Puppets, is er dol op. “Jullie doen de song recht aan”, liet hij weten. En wij zijn wij om hem tegen te spreken? We zouden niet durven!

Dit stukje is te lang, maar laat het stukje van Less Autre s’il vous plait nog veel langer duren.

Facebook – Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More