Home Belgisch LESS AUTRE – Pas Petit

LESS AUTRE – Pas Petit

by Stefan Schemmann

Herinner je je Parijs? De dag dat we door de regen liepen? We vroegen ons af wat mensen deden vóór de Motown beat. Dansten ze überhaupt? Niemand weet het. Maar Less Autre heeft de Motown beat weer bovengehaald voor hun nieuwste single. De band hoorde de beat op Why can’t I be you van The Cure. En dacht: Ik wil ook zoals jij zijn.

© Les Autre

Michel Shelle Dierickx werkte als technicus aan de single van The Cure uit 1987 en werd ook ingehuurd door Less Autre voor Pas Petit.

Dat hoor je niet per se als je het niet weet. Maar zowel de klassieker van The Cure als Pas Petit hebben zomerhitpotentie gemeen. Dat ligt ook aan de beat. Bij Less Autre zijn het niet alleen de blazers, maar ook de bijna doorlopende achtergrondzang. Heeft de band in de studio naar The Beach Boys geluisterd? Als je een publiek hebt dat de refreinlijn Pas Petit zingt, dan heb je al gewonnen. En stuur ze naar huis met een aanstekelijk deuntje. Hoe kan het nog beter gaan?

Het is ook goed om te weten dat de tekst is geïnspireerd door Colette Sidonie – Gabrielle. Want zo goed kenden we mevrouw Gabrielle nog niet. Daar moeten we nu meer over lezen. Waar pop goed voor kan zijn. Waar dansten mensen eigenlijk op voor Motown?

Tour 2024

03/07 – Big Jump Festival (Betekom)
24/08 – Paspop (Passendale) met Crooked Steps, The 925, Disorientations
07/09 – Festival Manifiesta (Oostende )
04/10 – Foli-A (Retie)
16/11 – Ep RELEASE! De Klinker (Aarschot)

Facebook / Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More