Home Singles LES CYCLADES – Épigone (Hi Scores)

LES CYCLADES – Épigone (Hi Scores)

by Nel Mertens

Het lawaai van de cycladen (in dit geval ergens tussen de IJzer en het Griekse eiland Patmos) voltrekt zich opnieuw in een nieuwe creatie van het techno-geïnspireerde, Brusselse duo Les Cyclades. En dat ‘lawaai’ verklankt zich zacht bruisend in Épigone, een tweede voorsmaakje van hun aankomende album Glika.

Met deze meeslepende instrumentale creatie van meer dan 10 minuten, kan je niet van ‘een song’ spreken, uiteraard. Een werkstuk, een anthem, dat je meeneemt in een trip die langzaam opbouwt naar een opwindende trance, gevuld met elektronica, blaasinstrumenten en intelligent geplaatste ‘gevonden’ geluiden.

Een nummer dat overal kan aarden, in eender welke sfeer, ergens tussen Belgische bruisende scenes en Grieks mysticisme.

Épigone bracht ook meteen video met zich mee, van de Franse artiest Fabien Leroy en kan je digitaal ontdekken. Je vindt de track vanaf 19/4 ook terug op het album Glika via Hi Scores, het label van KONG DJ. De vinylversie komt twee weken later uit op 3 mei samen met een poster en in een deluxe sleeve. Voorbestellen kan via deze link.

Facebook / Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More