Home Singles LEON FREAR – A Town Called Chapel

LEON FREAR – A Town Called Chapel

by Ann Cnockaert

Leon Frear, een veelbelovende indie muzikant en songwriter, introduceert zijn meeslepende single A Town Called Chapel. Het nummer, afkomstig van zijn nog te verschijnen debuutalbum Wild Rice, neemt luisteraars mee op een emotionele reis door een wereld van opwinding en de gevolgen van een geheime liefdesaffaire.

A Town Called Chapel dient als het openingsnummer van Frears debuutalbum en biedt een portret van een bruisende universiteitsstad die ooit een muzikaal epicentrum was. Voor Frear vertegenwoordigt dit nummer het innerlijke conflict van het afscheid nemen van een vertrouwde, maar problematische omgeving. Hij omarmt de tegenstrijdige gevoelens van liefde, lust en nostalgie, terwijl hij zijn geboorteplaats, ondanks minder vleiende beschrijvingen, als zijn thuis beschouwt.

Frear, nu gevestigd in Chicago, omschrijft deze single als “een emotionele eerbetuiging aan een tijd en plek doordrenkt van muzikale geschiedenis, aan verloren relaties en onvergetelijke herinneringen.”

Frears inspiratie uit oude albums van Leonard Cohen, Harvest van Neil Young, Stories from the City van PJ Harvey en talrijke klassieke ballades van Nick Cave is duidelijk hoorbaar op A Town Called Chapel. Zijn indrukwekkende stem en de wijze waarop hij zijn verhaal vertelt, roepen precies datzelfde gevoel op dat we ervaren bij het beluisteren van eerdergenoemde artiesten.

Het album Wild Rice wordt uitgebracht op 1 maart.

Instagram Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More