Home Belgisch LEO NOCTA – Higher Than Here (Eigen Beheer).

LEO NOCTA – Higher Than Here (Eigen Beheer).

by Bart Verlent

Leo Nocta is een Brusselse singer-songwriter die al sinds zijn 5 jaar de piano bespeelt. Op zijn 17de raakt hij gefascineerd door Dire Straits en Pink Floyd en begint hij ook gitaar te spelen. In de loop der jaren krijgt hij interesse in symfonische rock, klassieke muziek, blues en pop. Op zijn 21ste bracht hij zijn debuut-ep Atoms uit waar Nocta op zoek gaan naar welke richting hij uit wilt, zodat hij op deze ep flirt met alle muziekstijlen en niet echt één geheel afgeleverd heeft.

We zijn nu 6 jaar verder, ondertussen heeft hij op het podium gestaan met onder andere Delta, Alex Lucas, Mustii, Alex Germys, Henri PFR en Löic Nottet. En nu heeft hij ook een nieuwe solosingle: Higher Than Here. Een nummer over liefde dat Leo al een tijd geleden schreef maar niet af kreeg. Tot zijn grootvader een aantal weken later stierf, het nummer een nieuwe betekenis kreeg waardoor alles op zijn plaats terechtkwam.

Nocta heeft een altijd wel wat drama in zijn nummers gestoken en dat is nu weer zo. Hij levert hier een gevoelige, bombastische ballad af waar wat teveel stroop vanaf druipt. Perfect radiomateriaal voor gevoelige zielen of voor bakvissen.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More