Home Singles LEITLOKOMOTIV – NS

LEITLOKOMOTIV – NS

by Bart Verlent

In 2020 begon de Brusselse songschrijver en muzikant Flor Verdegem met zijn soloproject leitlokomotiv. Op de debuutep Intimate Bedroom Project Volume. 1 is een combinatie te horen van slacker rock met een elektronische twist. Op de tweede ep Pianited wordt meer geëxperimenteerd met field recordings, terwijl we op Klam Nederlandstalige indiepop krijgen. Sinds 2022 gaat Flor voluit voor elektronica met kraut invloeden.

© Leitlokomotiv

NS (Number Stations) is een track over spionageradio’s die doorheen de geschiedenis werden gebruikt om militaire- en spionage-operaties uit te voeren, ze blijken vandaag nog altijd één van de meest waterdichte systemen te zijn voor geheime communicatie. Verdegem gebruikt in het nummer dan ook samples van transistorradio’s.

NS bevat een flinke dosis kraut maar ook zweverige elektronische elementen uit de hedendaagse elektro-scene. Het nummer klinkt vrij dansbaar met een eigen unieke sound.

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More