Home ReviewsAlbum Reviews ACASTA GNEISS – Glimmer (Anterior Insula)

ACASTA GNEISS – Glimmer (Anterior Insula)

by Patsker Omaer Beguin

De wereld van Acasta Gneiss blijft een raadselachtig gebied. De Acasta Gneiss is niet alleen één van de oudste gedateerde gesteenten ter wereld (de rotsformatie is ergens te vinden in Noordwest Canada) maar ook de artiestennaam van het elektronische experimentele muziekproject dat in Brussel gevestigd is. Nog steeds weten we niet echt wie er achter de dj bij Kiosk Radio en tevens de mede oprichter van het label Anterior Insula schuil gaat.

Acasta Gneiss trok onze aandacht met het mooie ambientdebuut Isolation (2020). Glimmer laat een meer mysterieuze ambientvorm horen. Onze geheimzinnige Brusselaar weeft minimale klankstructuren die opgebouwd zijn uit repetitieve pulsen tot een fascinerende elektronische wolk. De in minimalisme gefundeerde ambientverschijnselen produceren een abstracte ambiance. Acasta Gneiss vervormt zijn klanklandschappen met krakende ruis, prikkelende geluiden van klankschalen, digitaal gefriemel en effecten. Het etherisch gezoem duwt het album naar een soort meditatief concept waar licht en duisternis in elkaar gaan oplossen.

Glimmer voelt aan als een luisterreis doorheen zachte dystopie waar de echo’s van een nog te komen verleden zich in het nu als eerste rimpelingen ontwikkelen. Glimmer is digitaal en op tape (twee versies van vijftien exemplaren) uitgebracht. Acasta Gneiss levert een prima enigmatisch ambientwerkje af dat naar ons gevoel toch wel wat langer dan zesentwintig minuten mocht duren, dus gaan we volop voor een waanzinnig lange Glimmer-loop.

FACEBOOK / BANDCAMP

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More