Home Singles LEFWERK – Binnenstebuiten (Pig Parade Records)

LEFWERK – Binnenstebuiten (Pig Parade Records)

by Bart Verlent

Een dik jaar geleden brachten de hiphoppers van Lefwerk hun debuutsingle Ruis uit die ook op hun eerste ep staat die in januari verscheen. Nu komt het Wetterse duo met een nieuwe single die ook de voorbode is van hun eerste langspeler die het licht zal zien in het voorjaar van 2021.

(c) Lefwerk

Binnenstebuiten vertelt het verhaal van Lefwerks afgelopen jaar. Het was ook het eerste jaar dat het hiphopduo voor het publiek naar buiten trad. Een jaar met ups en downs, maar vooral een jaar waarin de broers nog dichter naar elkaar groeiden. Het nummer gaat ook over nieuwe ontmoetingen en vriendschappen en de gemengde gevoelens die daarmee gepaard gaan.

Vinnie ‘Tjons’ trakteert ons weer op lekkere old-school hiphop die deze keer toch wel een donkere vibe heeft. Maar de tekst van rapper Niels ‘Swieso’ is dan ook niet echt om vrolijk van te worden. Maar laat dat je niet tegenhouden om naar deze straffe track te luisteren. Lefwerk is zeker één van de sterkste hiphopbands die ons land rijk is, alleen krijgt het duo spijtig genoeg niet zoveel airplay als de grote namen.

In elk geval is Binnenstebuiten weer een knap staaltje Lefwerk. Swieso kan echt sterkte teksten schrijven en rapt deze met een sterke flow en Tjons vult zijn broer perfect aan met een sterke soundtrack. Meer moet dat echt niet zijn om straffe hiphop af te leveren.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More