Home Belgisch A SLICE OF LIFE – Older (Revival Remix)

A SLICE OF LIFE – Older (Revival Remix)

by Bart Verlent

Zanger Dirk Vreys en gitarist Wim Kempenaers kennen we van de succesvolle Cure-tribute band The obsCURE maar ze maken ook deel uit van A Slice Of Life. Een band die naar eigen zeggen de mosterd is gaan halen bij The Cure, Joy Division, Bauhaus, Interpol, Editors maar ook bij The Pixies en Placebo.

(c) A Slice Of Life

In februari speelde A Slice Of Life hun laatste optreden in Parijs en sindsdien is het door een bepaald virus nogal stil. Sinds maart kon de band zelfs niet meer repeteren omdat hun repetitielokaal (Trix) ook gesloten was door datzelfde verdomde virus. Gelukkig kan dit sinds september weer en zijn ze volop aan het werken aan nieuwe nummers. Maar de band heeft nu besloten dat zolang er geen optredens kunnen gegeven worden in normale omstandigheden er geen nieuwe nummers zullen verschijnen.

Tijdens de lockdown hebben ze enkele oudere nummers in een elektronisch, dansbaar jasje gestoken en daar zullen ze in de loop van de tijd een paar van uitbrengen. Older is de eerste mix die het licht zal zien. De originele versie staat op het hun recentste album Restless uit 2018. Het nummer is onder handen genomen door A Slice Of Life gitarist Guy Wilssens. Het is dan ook bijzonder dat de gitarist een meer electro-versie van dit nummer heeft gemaakt.

De gitaren zijn meer naar de achtergrond gemixt, op sommige stukken zijn ze zelfs volledig weggelaten. Het is niet zo dat we het nummer totaal niet meer herkennen, dat zou ook zonde zijn omdat het zo’n sterke song is. Laten we zeggen dat deze Revival Mix van Older een leuke aanvulling is van het origineel.

Zoals er in de jaren 80, en ook nu weer, van elk nummer een dance mix werd gemaakt heeft A Slice Of Life dat ook gedaan. Met het verschil dat hier het origineel wordt gerespecteerd en dat er geen toeters en bellen aan zijn toegevoegd zoals dat in de eighties wel het geval was. Voor iedereen die de coronablues uit zijn lijf wil dansen heeft A Slice Of Life de perfect dancetrack gemaakt.

Vanaf vandaag is het nummer te vinden op Spotify. Op zaterdag kan je het nummer gratis downloaden via de Bandcamp pagina en volgende week verschijnt de fanvideo op YouTube.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More