Home Belgisch LECTOR. – Cornea

LECTOR. – Cornea

by Nel Mertens

Niets is zonder eind en het wordt bezongen in een nieuwe, krachtige gitaarsong van het Oudenaardse rocktrio Lector. .

Frontman Bart Smet kwam tot het besef dat niets eindeloos is en dat hielp hem vooruit in een moeilijke periode in zijn leven: “Het geeft een beter perspectief aan alles wat we doen en waarom we onze dromen moeten najagen.”

Samen met Simon Van de Putte (drums) en Egon De Mil (gitaar) vormt hij sinds 2019 Lector. Een rockband onder invloed van Royal Blood, De Staat, Queens of the Stone Age en Audioslave.

Cornea is de eerste single die we te horen krijgen van hun aankomende ep, die in 2023 verschijnt.
Voor deze track trokken ze samen met Hannes Cuyvers (Ramkot) de Dunk Studios (Zottegem) in en dat bleek een goeie samenwerking, want er kwam een vurige track uit. En dan hebben we het niet over een smeulend vuurtje. Nee, zo eentje met vinnige vlammen!

De krachtige gitaarsound, opzwepende drums en stuwende bas zorgt ook nu weer voor een stevige track die uitdagende zang in de strofes laat horen, die je in het refrein meteen mee wil zingen. De gitaren brullen uitbundig, snijden langs de woorden over grote illusies en het relativeren van al de energievreters die opduiken in het leven.

‘The clock is ticking’. Laat ons geen tijd meer verspillen. Speel én leef deze Cornea luid!

Binnekort speelt Lector. enkele live shows en werken ze de ep af.

  • 10/9     Bizonrock       Oudenaarde
  • 29/10   De Giraf         Zwalm
  • 3/11     Bar Broos       Gent
  • 2/12     Kaffee ’t Hof  Middelburg (NL)

Instagram – Facebook – Spotify

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More