Home ReviewsAlbum Reviews STRANGULATION – Strangulation (Dying Sun Records)

STRANGULATION – Strangulation (Dying Sun Records)

by Serge Timmers

Wie graag eens een dik uur mediteert over zijn diepste angsten, zijn donkerste gedachten en zijn tanende mentale gezondheid, en daar een gitzwarte soundtrack bij nodig heeft, kan best deze plaat van Strangulation in huis halen. Dit funeral drone duo heeft slechts één nummer gemaakt maar het is dan wel een old school pletwals om u tegen te zeggen.

Strangulation duurt zesenzestig minuten, is monotoon en repetitief genoeg om je in een diepe coma te brengen en jouw krankzinnigheid mee te voeden.

Al van in het prille begin is duidelijk dat Strangulation de mosterd gehaald heeft bij grootheden als Evoken, Ahab en Thergothon. Dit duo, bestaande uit G. (AkoúΦenom) en M.S. (Arkaik Excruciation, Excurse, Suspiral), komt meteen met een intense en repetitieve riff op de proppen.

Naast het alom gekende funeral doom geluid, maakt de band ook gretig gebruik van invloeden uit industrial, dark ambient, noise en drone. Diep grommende stemmen, griezelige soundscapes en felle percussie geven het geheel de nodige variatie, al is dat nooit echt veel in dit genre.

Op die manier kabbelt Strangulation dus een goed uur voort. Bij momenten komen, naast de eerder vermelde grootheden, ook namen als Ashtoreth (omwille van de sjamanistische aanpak), Aidan Baker (drones) en Merzbow (noise) naar boven. Die referenties laten meteen ook zien dat er echt wel veel variatie in deze plaat zit.

Eigenlijk kan je zeggen dat het een conceptalbum is met vier à vijf in elkaar gemixte tracks, soms funeral doom, soms dark ambient, en die een heerlijk krankzinnig geheel vormen.

Dying Sun Records

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More