Home Singles LEANDER VANDEREECKEN & OLIVIER VANDER BAUWEDE – I Asked Her For Water

LEANDER VANDEREECKEN & OLIVIER VANDER BAUWEDE – I Asked Her For Water

by Hans Verhoeven

Ze resideren met trots in Gent, maar eigenlijk zit New Orleans meer in hun hoofden. Die stad is namelijk zowat de bakermat van alles wat met populaire muziek te maken heeft en dan zeker met blues en bluegrass. Laat dat nu net zijn wat Leander (gitaar) en Olivier (mondharmonica) de mensheid willen bijbrengen. En de mensheid? Zo wij daar al bij horen, luisteren we.

© Heidi Demeulemeester

Zoals vorig jaar in november, toen single Judith uitkwam. Rootsmuziek op z’n puurst en één van dé Belgische singles van 2023. En nu komt eind februari Live From Room 13 uit, een eerste ep. Waarvan dit dus de tweede single is; een cover van Howlin’ Wolf, want ze kennen en eren hun grote, dode voorbeelden.

Tja, wat hierover nog te zeggen? Dat iemand hier ter redactie dringend eens de kast genaamd ‘Superlatieven’ moet aanvullen. Ze is namelijk bijna leeg. En we komen er nu eenmaal tekort voor dit duo. Sluit je ogen, je bent in de jaren veertig in een nogal groezelige bar langs de Delta vol slechte vrouwen en al even slechte mannen, meestal zwart. En de whisky vloeit en schrijnt magen en levers allerhande. Open je ogen weer en je bent in de Gentse Missy Sippy, alwaar ze op 26 februari hun ep live voorstellen. Niet zo moeilijk, toch?

Leander: Website – Facebook
Olivier: Website – Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More