Home Singles LAURA Y – All My Hands Can Take

LAURA Y – All My Hands Can Take

by Bart Verlent

In 2018 debuteerde de Antwerpse pianiste Laura Janssens onder de naam Laura Y met het album Jupiter 26 waar ze prachtige instrumentale ingetogen nummers had op gezet die door de puurheid veel indruk maakten. Twee jaar later verscheen album nummer twee Tsakalof 18 waar ze weer imponeert met gevoelige stukken en waar ze ook ondersteuning kreeg van Cath Smet (BLUAI). Ondertussen is het al een tijdje stil rond dit Antwerps talent.

© Laura Y

Laura is namelijk al drie jaar aan het herstellen van longcovid, wat ook een weerslag heeft gekregen op haar handen. En dat is natuurlijk een ramp als je piano speelt… Ze besloot voor haar handrevalidatie terug pianolessen te nemen om haar pianotechniek vanaf nul weer op te bouwen. Deze oefeningen waren zo saai dat ze er een nieuwe song heeft mee gemaakt.

All My Hands Can Take is ook wat Laura’s handen letterlijk aankonden op dat moment en is een nummer dat in het kader van Word Health Day verschijnt. Deze track is tevens ook de soundtrack voor de kortfilm Ongehoord (vroeger maakte ze soundtracks voor films die niet bestaan, dit is de eerste keer dat de film wel bestaat), over een meisje dat plots doof werd. Waar ze een een verband vond met haar eigen verhaal.

Ook al kon Laura Y niet zo veel met haar handen toen ze deze song schreef, toch heeft het dezelfde mooie warme vibe als haar vorige composities. Met weinig noten heel veel zeggen en een intrigerend verhaal vertellen, maakt duidelijk dat Laura Y dat altijd zal blijven doen. .

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More