Home Singles LAURA PALMER – Drive

LAURA PALMER – Drive

by Bart Verlent

In 1990 maakte David Lynch een einde aan het leven van Laura Palmer in de iconische televisieserie Twin Peaks. In 2012 bracht Rob Huurman haar terug tot leven. Dit keer niet als een karakter in een serie maar als naam van zijn band waarmee hij een mix maakt van shoegaze en noise. Na meerdere bezettingswisselingen, singles en ep’s heeft Rob nu een album ingeblikt met Remco Cornelissen aan de drums en Rob Kanters op zang en gitaar. Het resultaat kunnen we beluisteren vanaf 1 maart op het debuutalbum Exploding Head Syndrome.

© Laura Palmer

Drive moet ons zin doen krijgen in die debuutplaat en dat lukt aardig. In de strofes horen we vrij gedreven shoegaze met een postpunk vibe, terwijl in het refrein een blik stevige noise wordt opgetrokken waar de energie vanaf spat. Verwacht geen dromerige track maar wel een stevige stomp in de maag.

Als je twaalf jaar wacht om een debuutplaat uit te brengen dan leg je de lat voor jezelf vrij hoog. Met deze Drive heeft dit trio toch al een klein deeltje van die verwachtingen ingelost. Nu is het uitkijken naar het album.

Op 18 februari verzorgt Laura Palmer het voorprogramma van Live Skull in Paard in Den Haag.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More