Home Singles FRIMOUT & MANON – Diepe Wortels

FRIMOUT & MANON – Diepe Wortels

by Ann Cnockaert

Na anderhalf jaar radiostilte is de Nederlandstalige band Frimout terug op de muzikale radar verschenen met hun nieuwste single, Diepe Wortels. Frontman Stef Willems leidt het heroptreden met een verrassende twist: een duet met niemand minder dan Manon Gögös, de oorspronkelijke zangeres van Portland. Haar lichte stem versmelt prachtig met die van Stef in deze sfeervolle popballade, die diep ingaat op het thema van een onverwoestbare liefde achter een moeilijke relatie.

Stef Willems deelt zijn gedachten over de afgelopen twee jaar, waarin de band een muzikale zoektocht doorging, met enkele veranderingen in de bezetting en het zoeken naar een nieuwe producer. Hij is trots op de frisse sound van Diepe Wortels, die volwassen, eigentijds en toch herkenbaar en pakkend is. De demo van het nummer, uitgewerkt met Pieter Schrevens, deed hem besluiten dat het liedje nog beter tot zijn recht zou komen als duet. De zoektocht naar de perfecte match leidde hen uiteindelijk naar Manon Gögös, wier bijdrage het nummer naar een hoger niveau tilde.

Met Diepe Wortels markeert Frimout 2.0 een nieuw begin, zoals Stef Willems verkondigt: “Frimout 2.0 is bij deze helemaal vertrokken.” De band lijkt klaar om met hun verfrissende geluid en sterke samenwerking een plekje in de hedendaagse muziekscene te veroveren.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More