Home Singles LAND OF OOO – Fight On The Beach

LAND OF OOO – Fight On The Beach

by Ann Cnockaert

Met Fight On The Beach brengt het Oostenrijkse trio Land of Ooo opnieuw een zonnige, surfie zomertrack uit. Deze keer klinken ze minder als vroeg zomerverlangen en meer als het einde van een hete en uitbundige festivalzomer. Moe en afstandelijk zingen Leonie Bramberger en Nora Köhler over emoties die bij hoge temperaturen opkoken. Wanneer de zon in elke spleet straalt, geen schaduw meer toelaat, niets onder het tapijt kan worden geveegd, moet je gewoon je vijanden onder ogen komen.

In een krachtmeting op het strand, waar eigen regels gelden, laaien de gemoederen weer op. Het zand knarst in de versnellingsbak maar laat je tenminste zacht vallen. Dit gevecht gaat minder over verwondingen dan over kwetsbaarheid en een rebellie tegen een bevestiging van de vakantie-idylle die misschien niet past bij het innerlijke leven van de vakantiegangers.

De videoclip van Flora Fee Mayrhofer zetdit zomerse beeld over naar een theatrale setting voor een rood fluwelen gordijn. De bandleden maken deel uit van een enscenering als een verkleind drieluik en worden met symbolische gebaren de vertellers en uitvoerders van het lied.

Verdwaasd en afwezig vertellen ze over wildere tijden in deze louche, middernachtelijke goochelshow op dit verlaten kelderpodium.

Land of Ooo brengt met Fight On The Beach pretentieloze indierock met invloeden uit shoegaze, punk en jaren ’90 noise pop.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More