Home Singles THE THE – The Beat(en) Generation (V2 Records)

THE THE – The Beat(en) Generation (V2 Records)

by Bart Verlent

The The zal voor altijd gelinkt worden aan hun werk uit de jaren ’80, hoewel de band in de jaren ’90 ook nog fijne plaatjes afleverde. Daarom bracht Matt Johnson (het enige overgebleven originele lid) de afgelopen jaren nog enkel muziek uit voor soundtracks (Tony, Moonbug en Hyena). In 2018 bracht Johnson een nieuwe The The bij elkaar voor een kleine reünie tournee. Het was 16 jaar geleden dat hij zijn The The-oeuvre nog eens live bracht.

© The The

Op 29 oktober verschijnt het album The Comeback Special dat een registratie is van het concert dat The The speelde in de Londens Royal Albert Hall op 5 juni 2018. Naar aanleiding van de release krijgen we daar af en toe een nummer uit te horen zoals deze The Beat(en) Generation. Het nummer stond oorspronkelijk op het album Mind Bomb dat in 1989 het licht zag en dat misschien wel het meest succesvolle album van The The was. Op die plaat werkte Johnson samen met onder andere Sinead O’Conner en Johnny Marr (The Smiths).

In de live-versie maakt het uptempo plaats voor een rustige, jazzy drum. Ook wordt het nummer meer gedragen door de bas terwijl de gitaar de song subtiel aanvult. Het typische mondharmonica geluid werd vervangen door een melodica (maar dat verschil hoor je niet).

Het geheel klinkt wat gemoedelijker en misschien ook wel stijlvoller dan het origineel, maar het is wel een fijne versie. Wat ons betreft mogen Johnson en co ook eens afzakken naar ons land voor een reünieoptreden.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More