Home Belgisch LÆLE – Two Sides ( Eigen Beheer).

LÆLE – Two Sides ( Eigen Beheer).

by Wout Meganck

Dat minimalistische muziek met enkel een keyboard en een meisjesstem super spannend kan zijn hoor je onmiddellijk als je LÆLE hoort. Als je googelt op Laele dan kom je op allerlei artiesten over de hele wereld maar er is maar één LÆLE en die blijkt dan ook nog eens gewoon uit ons land te komen!

(c) : LÆLE

Het geluid van LÆLE is fragiel maar staat als een huis. Op Vi.be wordt ze vergeleken met London Grammar -en ja, die vlieger gaat op- maar ze hoeft er niet voor onder te doen. Mogelijk zal je bij het horen een lichte herkenning ervaren. Vorig jaar was Ella Vermeir al hier en daar eens te zien. Wij zagen haar op het Mith Festival, daarnaast trad ze ook al aan in de betere luisterclubs zoals De Loge in Gent en T’smiske in Asse. Wie haar al aan het werk zag, zal zich dat herinneren want dit is muziek die blijft hangen: een heel mooie, zalvende stem en zacht kabbelende, hypnotiserende elektronica.

Ella schrijft de muziek en de teksten zelf, maar live heeft ze toetsenist Mirek Coutigny aan haar zijde. Op Soundcloud kan je een aantal van haar werkstukjes terugvinden. Het laatste nieuwe heet Two Sides en gaat over keuzes maken tussen goed en kwaad, over toegeven of weerstaan aan de verleidingen. Kortom: intelligente teksten en prachtige klank. Een dikke aanrader !

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More