Home Belgisch JUNO – Dirt (Fandango Music).

JUNO – Dirt (Fandango Music).

by Mark Van Mullem

Bij jazzliefhebbers doet de naam Ingrid Weetjens vast wel wat belletjes rinkelen, een beetje melomaan weet dan dat Ingrid de sterren van de hemel zingt en zich met stijl op jazz standards smijt. Met haar band Ruby maakte ze al knap eigen werk.

Ondertussen startte Weetjens met een nieuw project: Juno. Daarmee wil de zangeres wat losbreken van de pure jazz, zonder het genre verweesd achter zich te laten. De nieuwe sound is meer eclectisch, met een vleugje indie en soul, maar de jazzy touch blijft. Haar belangrijkste troef speelt de chanteuse natuurlijk ook uit: haar zalvende, warme stemgeluid.

(c) : Fandango Music

Nadat een tijdje terug het fraaie All In Good Time werd uitgebracht, lanceert Juno op vrijdag 17 januari 2020 met Dirt een tweede single. Een song die verhaalt over aanvaarding en loslaten, stilstaan bij jezelf ook. Het gaat ook over de donkere kant die elkeen in zich draagt. “Tell me is this really who you want to be, captured safely in fear, fake humanity?”, is één van de prangende vragen in deze compositie. De song komt rustig en aarzelend op gang, met de contrabas van Lara Roseel erg aanwezig, alsook wat percussie, om zich dan een weinig later volop te manifesteren in alle gelaagdheid. Met Weetjens’ betoverende stemgeluid, maar ook prachtige koortjes (Shari van Looy en Goele Dupont), nog steeds bas en percussie natuurlijk én dan dat heerlijke orgeltje. De sterke melodie nestelt zich al snel in je gehoororgaan. Een ferme tweede single voor Juno dus.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More