Home Belgisch LA JUNGLE – The Knight The Doom (EXAG’ Records)

LA JUNGLE – The Knight The Doom (EXAG’ Records)

by Brent Van Hout

La Jungle, kraut/noise/techno recht uit Mons, bracht een videoclip uit voor The Knight The Doom, van hun plaat Past // Middle Age // Future, en dat live vanop de wei van Dour.

De band maakt muziek door live loops te maken van gitaar, drum en af en toe andere instrumenten, wat kan zorgen voor een oneindig lang doorgaande groove. Neem nu The Knight The Doom als voorbeeld: vanaf de start direct een grunge klinkende riff, met daaronder drums die kop noch staart hebben maar geweldig strak in elkaar zitten. Terwijl dezelfde drumloop blijft door rammen, gaat de gitaarriff over in een galopperende, naar klassieke heavy metal verwijzende groove, versterkt door de drum. Heerlijk hoe vol energie dit nummer al van bij de start zit.

© Björn Comhaire

Dit nummer blijft dan ook de volle zeven minuten beuken, terwijl de verschillende loops overgaan tot in het oneindige, en een aaneenhangende trip vormen om u tegen te zeggen. Een constante doorheen de song zijn de strakke drums van drummer Roxie, die doorheen de mix beuken en die de basis vormen van het geheel. Zonder drum geen beat om rond te werken.

Een van onze favoriete stukken van The Knight The Doom start ongeveer rond de tweede minuut: een draai aan de stemknop van de gitaar zodat deze in toon zakt om zo een korte breakdown te creëren op het tempo van een sneltrein. Heerlijk, zeker als het nummer nog geen 10 seconden later weer gewoon verdergaat.

La Jungle is een van de vele verborgen parels in de Belgische muziekscene, die veel meer aandacht verdient dan ze nu krijgt. De heren brengen op 24 april een live dubbel-lp uit, Coucou Beuh !!! via EXAG’ RECORDS, een release om zeker in het oog te houden!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More