Home Belgisch MAPUCHES – I Am Somewhere (Eigen Beheer)

MAPUCHES – I Am Somewhere (Eigen Beheer)

by Björn Comhaire

We horen het je al denken: de Mapuches, is dat geen bevolkingsgroep in Zuid-Amerika? Ja, dat is zo, maar daarnaast is het ook een Gentse groep muzikanten rond ex-Absynthe Minded violist Renaud Ghilbert.

In 2015 brachten ze een eerste ep Have We Crossed uit, toen nog met Paulien Mathues (Arsenal) aan de microfoon. Wegens gebrek aan liveband ging die release echter een beetje verloren in de mist der vergetelheid. Vijf jaar later is MaPuches een sextet, werden de stembanden van Paulien Matheus vervangen door die van Helena Casella (Jamaican Jazz Orchestra) en werd de sound van de band overschilderd met een serieuze laag donkere verf.

Hoe dat klinkt hoor je op de nieuwe single I Am Somewhere. Donkere triphop met een stevige scheut Oscar and the Wolf, een royale dosis pathos en een stemgeluid dat wat doet denken aan Sam Bettens. Dreigend, donker, poppy en uitstekend geproducet. Een radiohit in wording.

I Am Somewhere is de voorbode van het album dat later dit jaar zal verschijnen. Als dat er is, lees je er hier zeker meer over!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More