Home Belgisch MILLBROOKS

MILLBROOKS

by Björn Comhaire

Millbrooks releasete onlangs hun nieuwe single Marilyn en wij waren daar best enthousiast over. Tijd voor een gesprekje met Yves Vandendriessche schrijver en zanger die ook al eens een gitaar ter hand durft nemen.

Kun je Millbrooks even voorstellen?
Vier vijfden van de band zijn streekgenoten met muziek als voornaamste bindmiddel. We zijn geen professionele muzikanten. Doorheen de jaren hebben we optredens afgeschuimd, genres geprobeerd, covers gespeeld, en nu trachten we sinds een aantal jaar met Millbrooks een eigen sound te presenteren. Eind vorig jaar kwam Stan erbij als drummer. Hij sluit perfect bij die sound aan.

Vanwaar komt jullie grote liefde voor Britse pop en Alex Turner?
Die is eigenlijk minder groot dan gedacht. We zijn inderdaad beïnvloed door onder andere Arctic Monkeys, maar voor de rest denken we dat het gewoon de manier is waarop we gebekt zijn. Ongeacht welke weg of genre we met een nummer trachten in te slaan, merken we dat altijd om een of andere reden terug bij onszelf en die “Britse” vibe uitkomen. Wellicht zit Ace (onze producer) daar ook wel voor iets tussen.

Andere inpiratiebronnen?
Altijd en overal, denk ik. Marilyn schreef ik met Duran Duran in het achterhoofd. Vandaar ook de modulatie naar het refrein. Ook bas- en drumlijnen vragen in zulke nummers om een bepaalde newwavefeel. Giel en Stan hebben dat perfect in hun vingers.

Wat zijn je favoriete platen?
Sgt. Pepper’s Lonely Heart Club Band (The Beatles), From the Muddy Banks Of The Whishkah (Nirvana), The Age of the Understatement (Last Shadow Puppets), Seven And The Ragged Tiger (Duran Duran), om er maar enkele te noemen.

Moest je zelf mogen kiezen voor wie jullie als voorprogramma mogen spelen, met wie zou dat dan zijn, waarom en waar?
Het Belgische Millionaire. Ik vind de sound op hun laatste plaat enorm sterk.  
Hoeft zeker geen grote zaal of een festival te zijn. Als de sfeer en het geluid maar goed zitten.

Zijn er Belgische bands die volgens jou te weinig aandacht krijgen? Zo ja, welke moeten we dan zeker eens beluisteren?
Wooly Mammoths vind ik zeer underrated. Ik begrijp niet waarom ze al bij al relatief onbekend blijven. Vooral Water Slide is echt een fantastisch nummer en zou veel meer airplay moeten krijgen.

Waar zien je de band over 5 jaar staan?
Ik denk niet dat we per se hoge verwachtingen hebben. We doen ons best om muziek te maken waar we voldoening uit kunnen halen en promoten die zo goed als we kunnen.
Alles wat gebeurt, is meegenomen. Natuurlijk worden we graag zoveel mogelijk beluisterd, maar druk om bepaalde dingen te bereiken, is er (althans bij mij) niet meteen.

Wat is het eerste dat jullie gaan doen na de lockdown?
Wellicht repeteren en pinten drinken. Beide bezigheden worden momenteel helaas nogal verwaarloosd.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More