Home Singles La Belle Epoque (ft. Bent Van Looy) – Saturday Night (V2 Records)

La Belle Epoque (ft. Bent Van Looy) – Saturday Night (V2 Records)

by Kris Van den Bossche

Rustige piano-akkoorden en drums, een vibrato gitaarlijn van Tom Broshuis (Mister and Mississippi), zo opent Saturday Night, de tweede single die het album La Belle Époque, Volume II voorafgaat.

La Belle Époque is de naam voor het project van Danny Van Tiggele (o.a. ook Mister and Mississippi en Blaudzun). Enkele jaren geleden verscheen Volume I van dit studioproject waar de hele Utrechtse indie muziekscene wel passeert op de credits.

En dan is daar de ribfluwelen stem en dictie van onze Bent Van Looy:

“I saw you again, the blacks and the blues and the contours of the silhouet
Your eloquent hands, your fingers are shaping the hurt and the words you think you said
that was in your head”

La Belle Epoque Volume II artwork

Als Saturday Night van Herman Brood gaat over het wilde feest van de avond, dan gaat deze gelijknamige single over alles wat zich daar niet afspeelt. Je loopt je ex tegen het lijf en alle narigheid die je vergeten was komt terug naar boven. Een toekomst is er niet meer samen en je zwerft eenzaam langs de verlaten straten terug naar huis. Die zaterdagavond dus.

Als halfweg de strijkers komen opzetten, neemt de melancholie het helemaal over: “I honestly think we loved to fight”. En mag het prachtige strijkersarrangement van Jonas Pap (Red Limo String Quartet) het nummer afsluiten.

Wat een verfijnd nummer en een plezier om Bent Van Looy een keer niet tussen de platen op de radio, maar aan de zangmicro terug te horen. Smaakt naar nog, Bent.

La Belle Époque, Volume II verschijnt op 10 november 2023. Op 13 december 2023 komt dit project voor het eerst tot leven op het podium in een voorlopig exclusieve show in Tivoli Vredenburg (Utrecht), waar Danny Van Tiggele wordt vergezeld door de vele artiesten die ook op het nieuwe album te horen zijn. Toch eens gekeken hoe lang het rijden is naar Utrecht.

YouTube – La Belle Epoque – Saturday Night
Spotify – La Belle EpoqueSaturday Night

Danny Van Tiggele | Facebook | Website

La Belle Époque | Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More