Home Singles KYLIE MINOGUE – Tension (BMG)

KYLIE MINOGUE – Tension (BMG)

by Hans Vermeulen

She did it again! Nadat Kylie met Padam Padam de hele wereld voor de zoveelste keer veroverde dit jaar, en ondertussen een nieuwe generatie tiktok-fans aansprak, lanceerde ze in de aanloop naar de release van het album Tension – release 22 september – haar nieuwe single.

De tweede single uit die plaat is het titelnummer en laat Kylie op haar 55ste zien en horen op een artistiek hoogtepunt. Disco was bijna 3 jaar geleden al een feest voor het oor, maar Tension lijkt de popdiva uit Melbourne boven zichzelf te laten uitstijgen. Of dat daadwerkelijk zo is, zal na 22 september moeten blijken, maar het lijkt nu al de kroniek van een aangekondigd monstersucces.

Waar Padam Padam – dikke kanshebber op de gecombineerde titels  ‘hit van het jaar’ en ‘woord van het jaar’ – hypercool , sexy en funky was, gaat Tension een theatrale en futuristische richting uit, zonder echter de sensuele en dansbare ingrediënten overboord te gooien.

Het is een euforische song met in de videclip “the princess of pop” in 4 gedaantes. Bij het schrijven van de song liet ze zich weer rijkelijk omringen met onder meer Biff Stannard, Duck Blackwell, Anya Jones en Jon Green. Sophie Muller regisseerde de geweldige videoclip. Haar kennen we van de MTV Awards en Grammy’s voor haar clips voor onder andere  Sade, Annie Lennox, Gwen StefaniGarbage en Shakespears Sister.

Het is een opwindende clip met veel humor. Kylie anno 2023 gaat in conversatie met een futuristische versie van zichzelf, en twee van haar typetjes uit het verleden als het ware. We menen de Impossible Princess uit 1997 en de Showgirl uit 2005 te herkennen. 

Het is vooral genieten van een song die zich weer maniakaal snel nestelt in alle gehoorgangen waar ook ter wereld.  En de Tension wordt verder opgebouwd naar de release van een nieuw hoogtepunt in een carrière met bijna alleen maar hoogtepunten.

Kylie Minogue: Instagram, Facebook, tiktok, YouTube

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More