Home ReviewsAlbum Reviews ECHOING TWILIGHT – Fading Away (Shore Dive Records)

ECHOING TWILIGHT – Fading Away (Shore Dive Records)

by Bart Verlent

Isa is een mysterieuze muzikant (zonder website of sociale media-kanalen) uit Indonesië die al bij verschillende bands speelde uit de shoegaze-scene. De man heeft ook zijn eigen project Echoing Twilight waarmee hij instrumentale songs aflevert die een combinatie zijn van postrock, shoegaze en blackgaze met referenties naar Explosions In The Sky, Slowdive en Alcest.

© Echoing Twilight

Of Fading Away het eerste wapenfeit is van Echoing Twilight vinden we nergens, maar het klinkt allemaal nogal indrukwekkend.

Er staan slechts drie nummers op de ep maar die duren allemaal rond de zeven minuten. In de dromerige opener Ashen wisselen stevige postrock en shoegaze elkaar af. Daarna volgt het shoegaze-pareltje LSD waarvan je, door het monotone en psychedelische klanken, gemakkelijk in een trance zou kunnen geraken. Midden het nummer haalt de postrock vibe ons echter volledig uit die trance.

In afsluiter Rain zitten natuurlijk regen soundscapes maar ook Oosterse invloeden die de song heel uniek maken zeker in de combinatie met de shoegaze en postrock invloeden.

We waren er ons niet van bewust dat er in Indonesië zo’n straffe shoegaze-, postrockscene bestaat. Fijn dat Shore Dive Records die pareltjes weet te vinden en ze de wereld in stuurt.

Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More