Home Singles KYLE STEPHENS – Golden Light, Gentle Eyes

KYLE STEPHENS – Golden Light, Gentle Eyes

by Bart Verlent

Op negenjarige leeftijd leerde Kyle Stephens gitaar spelen. Hij begon ook zelf muziek te schrijven tot hij ongeveer 25 was en het muziek schrijven liet voor wat het was. De uit Toronto afkomstige singer-songwriter had tijd nodig om zijn hoofd leeg te maken voordat hij in alle vrijheid opnieuw kon beginnen met veel passie.

© Kyle Stephens

Het resultaat is dat op 23 september zijn debuutplaat Considering Every Change verschijnt waarop negen folkrocksongs staan die hij opnam met Jonas Bonnetta (Evening Hymns) in de productiestoel. Met zijn eerste single Golden Light, Gentle Eyes levert de songschrijver een wondermooi visitekaartje af. De man heeft een prachtige stem die perfect past bij de ingetogen song en de mooie arrangementen.

Wij kunnen er moeilijk om heen dat Kyle wel iets heeft van Father John Misty, maar hij is geen kopie. Zeker niet. Stephens heeft zijn eigen knappe geluid. Als het album allemaal zo’n mooie pareltjes bevat als deze single dan wordt het zeker een prachtplaat.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More