Home ReviewsAlbum Reviews ÉQUIPE DE FOOT – Geranium

ÉQUIPE DE FOOT – Geranium

by Ann Cnockaert

Sinds hun oprichting in 2015 hebben Alex & Mike van de Franse band Équipe de Foot honderden optredens gespeeld. Van de zweterige kelders van hun thuisstad Bordeaux tot de podia van nationaal gerenommeerde festivals en Europese zalen, en werden zo deel van de nieuwe golf van de Franse rock. Na drie jaar stilte zijn ze nu terug met een nieuw album Geranium.

Waar het duo bij de albums Chantal (2017) en Marilou (2019) diepgaande en soms donkere thema’s verkenden, is het nieuwe album Geranium meer open en bezielder dan ooit. Ze verschuilen zich niet langer achter enorme muren van distortion.

Muzikaal gezien is Geranium constant in beweging. Alex en Mike wisselen regelmatig van plaats in zang, maar ook in het bespelen van de verschillende instrumenten.

Het album is een constante rollercoaster, met afwisselend lo-fi ballads en krachtige anthems, maar altijd met een twist, of het nu een loop op een refrein of een autotuned solo trompet aan het eind van een droevig pianonummer is.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More