Home Belgisch KUUSI Scorpio Sessions (15/11/2022)

KUUSI Scorpio Sessions (15/11/2022)

by Felix Sandon

Een frisse wind waait door de studio van de Scorpio Sessions op Radio Scorpio. Daarvoor zorgt Kuusi, deze week te gast in het programma. De kristalheldere stem van Fien Druyts, haar piano en altviool en de cello van Renke Van Impe zorgen voor een bloedmooie combinatie van neoklassieke melodieën en popklanken, die aanvoelt als een boswandeling in de herfst waarbij de bladeren knisperen onder je voeten. Helemaal op het einde, wanneer de celliste ook vocaal invalt en haar stem verstrengelt met die van Fien, valt de zon zelfs door het bladerdek naar binnen.

Kan je zo’n openingstreffer nog, euh, overtreffen? Ja! In You Lifted Me Up tekent de cello voor een intro die het nummer meteen een stevig tempo bezorgt. Horen we daar zelfs percussie door waaien?

Het prachtigst wordt het opnieuw wanneer beide stemmen versmelten met elkaar én met de toetsen en de snaren. Herfstige bossen maken hier plaats voor een rotsige kustlijn die enkel door de wind en de golven is uitgetekend. Deze muziek willen we maar al te graag live ontdekken.

FACEBOOK / INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More