Home Belgisch KUNDE – Twenty (Eigen Beheer)

KUNDE – Twenty (Eigen Beheer)

by Björn Comhaire

Het was twintig jaar geleden dat de sympathieke Kameroense Gentenaar Joram Kunde Boumkwo ofte Kunde “the mothaland” bezocht. Toen hij daar uiteindelijk opnieuw terechtkwam, kon hij enkel vaststellen dat de regering, gesteund door buitenlandse mogendheden (oa Frankrijk), de bevolking nog steeds onder de knoet houdt. En dat terwijl het land volgend jaar, op 1 januari om precies te zijn, 60 jaar onafhankelijk zal zijn.

© Kunde

In Twenty linkt hij zijn frustratie en woede over wat er in centraal Afrika gebeurt aan de Black Lives Matter beweging die ook bij ons in België recent het één en ander in beweging heeft gebracht. De vraag die hij doorheen het nummer stelt is: “What you’re gonna do with your time?” Zit je erbij en kijk je weg of wil je deel worden van de geschiedenis en je verantwoordelijkheid opnemen?

Muziek die ons een geweten wilt schoppen, met een tekst recht uit het hart. Twee minuten vijfenveertig seconden geconcentreerde woede in een laidback nummer dat helemaal niet zo laidback blijkt te zijn. De eerste, ijzersterke, single uit de nieuwe ep die in het najaar zal verschijnen.

What are YOU gonna do with your time?

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More