Home Singles KUNDE – Cry (W.E.R.F. Records)

KUNDE – Cry (W.E.R.F. Records)

by Björn Comhaire

Joram Kunde Boumkwo betreedt al enkele jaren het podium als Kunde en hij doet dat meestal al rappend. Geen “My dick is bigger than yours” rijmpjes evenwel, maar teksten die effectief ergens over gaan.

Vaak over zijn verleden en hoe zijn jeugd en de gevolgen van het kolonialisme in zijn geboorteland Kameroen zijn leven hebben beïnvloed. Een verwerkingsproces of het resultaat ervan, openbaar gemaakt op muziek.

Cry is gebouwd om een erg drammerige beat op hoge snelheid waarop Kunde schijnbaar vrolijk grappend en grollend ritmisch zijn tekst declameert. Een beetje zoals Kendrik Lamar op speed. ‘Schijnbaar’ is trouwens het sleutelwoord in de vorige zin, want in de tekst heeft hij over hoe zijn vader hem als kind verbood om te huilen want: “Crying is for ladies and babies”. Een verbod dat bij vele jongens wel een lichtje zal doen branden en dat hem jaren later nog steeds parten speelt. Uitchecken die handel!

Cry is de tweede single uit het album Dandelion dat op 9 februari verschijnt bij W.E.R.F. Records.

FACEBOOK / INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More