Home ReviewsAlbum Reviews PARIS RAIN – Everything Is Not Enough

PARIS RAIN – Everything Is Not Enough

by Bart Verlent

Margot Beerten maakte samen met Tim De Gieter in het verleden alternatieve elektropop onder de naam Run Run Run. Het laatste wapenfeit van het duo was de single Sylvester uit 2018, we gaan er dan ook van uit dat Margot en Tim hun eigen weg zijn gegaan. Beerten brengt tegenwoordig haar liedjes solo uit onder de naam Paris Rain dat volledig anders klinkt dan haar vorige project.

© Paris Rain

Everything Is Not Enough is de debuutep van Paris Rain. Margot kreeg productionele hulp van Jonas Boermans (Rumours), werd beïnvloed door Stefanie Mannaerts (Rumours, Brutus) en Stijn Vanhoegaerden (Brutus) voegde hier en daar wat gitaarpartijen toe aan sommige tracks. Maar de muziek, het artwork en de video deed Beerten allemaal zelf.

Beerten begeleidt zichzelf op piano, het pure nummer wordt subtiel aangevuld met soundscapes en af en toe een gitaar. Op deze hartverscheurende ep staan vier composities waarvan er drie vernoemd zijn naar beruchte hartenbrekers.

Adonis is de bloedmooie opener waarin de fantastische, breekbare stem van Beerten perfect tot zijn recht komt enkel begeleid door piano.

In Giacomo lijkt het of Margot een duet zingt met zichzelf. Op de achtergrond horen we een drone geluid dat alles nog meer kracht geeft. Ook dit is opnieuw een magisch pareltje.

Lothario is soberder qua arrangementen, de stem klinkt puur net zoals de piano. Op de achtergrond horen we zweverige soundscapes en de mooie ingetogen gitaar van Vanhoegaerden. Tijdens Outro klinkt Beerten het meest breekbaar en komt haar stem wat in de buurt van Elisabeth Fraser (Cocteau Twins, Sun’s Signature).

Wat een prachtige debuutep levert Paris Rain hier af. We hopen dat Margot deze magische weg blijft bewandelen want dit maakt heel veel indruk.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More