Home Singles KOWZI – Wired (Eigen Beheer)

KOWZI – Wired (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

In 2009 debuteerde Olaf Janssens met zijn muzikale geesteskind Kowzi waar ook drummer Brecht Decroos, bassist Bart Van Lierde en gitarist Ben Van Camp deel van uit maken. Ze brengen datzelfde jaar ook het album The Act uit, een plaat vol melodische radiovriendelijke indiepoprock waar invloeden in te horen zijn van Eels, Lambchop, Steely Dan en The Beatles. De singles Ugly Head en Come Again uit dat album worden regelmatig op Radio 1 gedraaid zodat de band op diverse podia te zien is. In 2011 startte Janssens met de opnames van album nummer twee Keep It Quiet, dat uiteindelijk pas dit jaar het levenslicht zag.

(c) Kowzi

Na negen jaar in een kluis liggen, omdat er al die jaren geen tijd was om met Kowzi naar buiten te komen, mocht de wereld eindelijk genieten van de tweede geweldige Kowzi-plaat. Gelukkig kregen we toen onmiddellijk te horen dat we geen negen jaar meer moesten wachten op de volgende plaat want die zou al bijna af zijn. Belofte maakt schuld en nu krijgen we het nieuws dat het derde Kowzi-album Way To Go verschijnt in mei 2021.

Wired is de eerste teaser uit deze nieuwe plaat. Het nummer gaat over een koppel dat elkaar ontzettend graag ziet en al heel lang samen is. Toch vragen de levenspartners zich af of dit nu wel is wat ze willen. Muzikaal klinkt Kowzi nog steeds als Kowzi: melodisch, knappe arrangementen, de mooie stem van Olaf (waar we wel iets in horen van Ben Folds) en sublieme samenzang. Op het einde krijgen we nog een melodietje dat niet zou misstaan op een draaimolen.

Ook al gaat dit nummer over een zwaar onderwerp, toch brengt het een glimlach op ons gezicht. De band kan ons altijd raken met hun fantastische songs. Deze kerels maken tijdloze muziek en songs die uitblinken in de kleine details die nummers groots maken.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More