Home Singles KOWZI – Leave It All (Eigen Beheer)

KOWZI – Leave It All (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

Olaf Janssens en co hebben na hun debuutalbum The Act negen jaar gewacht om het tweede Kowzi album Keep It Quiet uit te brengen. Je zou denken dat het aan de titel lag, maar het lag gewoon aan de groepsleden die het te druk hadden met andere dingen om deze mooie plaat uit te brengen.

Na de release van dat album kregen we nieuws dat er al een nieuwe Kowzi-plaat op komst was. We waren eerst wat sceptisch maar Kowzi is hun belofte nagekomen. Het album Way To Go verschijnt in mei. Eind vorig jaar kregen we al een mooi voorproefje met de singles Wired en Home.

(c) Kowzi

Met deze singles kregen we weer de melodische kwaliteitsindiepoprock die we van Kowzi gewoon zijn maar met Leave It All wijkt het viertal even af van hun gewone pad. We krijgen een nogal bombastische, stevige intro die wel wat weg heeft van Black Keys, nu niet een band die we normaal met Kowzi zouden vergelijken. Wat verder horen we dan weer die mooie melodische lijnen waar Kowzi zo goed in is. De stevige intro komt af en toe nog in het nummer terug maar de melodische songstructuur primeert. Ook al klinkt de outro wel redelijk over the top, het heeft zelfs iets van Led Zeppelin.

Het nummer gaat over de neerslachtigheid en donkerte bij een depressie. Olaf Janssens zingt iemand moed in of iemand zingt zichzelf moed in. Iemand waar het niet goed mee gaat. Iemand die tijd nodig heeft om het allemaal achter zich te laten. Maar hoe? De donkerte laat Olaf open. Maar deze donkerte horen we ook in die stevige intro en outro.

Het was even aanpassen aan deze stevige Kowzi maar al bij al leveren ze weer een geweldige compositie af.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More