Home Singles KOSMO SOUND – Teddy Dub (Christopher Lonneville Remix) (Zephyrus Records)

KOSMO SOUND – Teddy Dub (Christopher Lonneville Remix) (Zephyrus Records)

by Bart Verlent

Het Gentse Kosmo Sound debuteerde eind vorig jaar met hun straffe album Antenna, een plaat waar de zalige dub en vette grooves vanaf druipen. Het is niet voor niks dat dit sextet het voorprogramma van dublegende Adrian Sherwood mocht verzorgen en dat ze één van de winnaar waren van muziekwedstrijd Sound Track 2019.

© Kosmo Sound

Om het prachtige album nog wat meer in de kijker te zetten, lieten ze Teddy Dub door de mixer van Christopher Lonneville halen. Lonneville is de vaste geluidsman van onder andere Pura Vida, Nordmann, Jamaican Jazz Orchestra, Procyecto Secreto, Antwerp Gipsy Ska Orkestra en natuurlijk ook van Kosmo Sound. Tevens ging de man op tour met The Congo’s en Lee Scratch Perry en werkte samen met reggae- en dublegenden The Gladiators, The Abyssinians, Black Slate en Wicked Dub Division.

De samenwerking tussen Kosmo Sound en Christopher Lonneville is op papier al een geweldige match maar ook in de praktijk is dat zeker het geval. Teddy Dub klonk origineel al vrij dubby maar Lonneville heeft er nog wat zalige spacey geluidjes in gegooid met veel echo en wat gespeeld met de drums zodat het geheel nog groovyer klinkt.

We mogen nog meer remixes verwachten later dit jaar, Alpha & Omega en Daniel Boyle zullen nog andere nummer van Kosmo Sound aanpakken. Op 31 juli kan je Kosmo Sound gratis aan het werk zien tijdens Great Gigs In The Park in De Casino in Sint-Niklaas.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More