Home ReviewsAlbum Reviews REAL TRVTH – 333 (Two Tears Records)

REAL TRVTH – 333 (Two Tears Records)

by Bart Verlent

Sinds 2016 maakt de Brusselse multi-instrumentalist Chris Genn onder de naam Real Trvth ravepop. Dat is een mix van hyperpop en neorave. Na vier ep’s is de Brusselaar klaar om zijn debuutplaat 333 op de mensheid los te laten. Of de mensheid daar ook klaar voor is, daar zijn we nog niet helemaal uit.

© Real Trvth

Opener Astral Plain is een zenuwachtige track waar we veel acid house invloeden in horen met wat eighties klanken en een hyperpoprandje. Heel veel (teveel?) indrukken om op iets meer dan drie minuten te verwerken. Told Me So klinkt even zenuwachtig en ook hier worden weer een hele boel bijzondere geluidjes toegevoegd waardoor we een massa synth-biepjes krijgen. Real Trvth gelooft niet echt in less is more, da’s duidelijk!

Mauve is eindelijk een rustpunt en daar komen de jaren ’80 weer om de hoek kijken. We horen een combinatie van John Foxx en Human League. Het rustpunt mag blijkbaar niet te lang duren want met Play With U geeft Genn weer vol gas met een vette housebeat en geluiden die lijken weggelopen uit één of ander sci-fi film. Met Spineapple wordt het gaspedaal wat gelost en krijgen we voor Real Trvth-normen een dromerige track.

Aloe Vera is de meest ‘normale’ track van deze plaat en die klinkt behoorlijk poppy. Ook bij afsluiter Rules Of Attraction schildert Chris Genn redelijk binnen de lijnen en krijgen we een meer dan behoorlijk aanstekelijke dancetrack die de dansvloer zeker zal doen vollopen.

333 is zeker geen doorsnee electroalbum. In het begin krijgen we indruk dat Genn niet kan doseren en echt teveel klanken en biepjes in de songs heeft verwerkt. Naar het einde toe vindt hij wel dat evenwicht en dat levert vrij boeiende tracks op.

FACEBOOKINSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More