Home Singles KOSMO SOUND – Banoffee Pie (Zephyrus Records/N.E.W.S.)

KOSMO SOUND – Banoffee Pie (Zephyrus Records/N.E.W.S.)

by Bart Verlent

Op 25 november verschijnt het tweede album Fruit Of The Void van het Gentse dubgezelschap Kosmo Sound. In het eerste voorproefje Ototoxic werden de dub invloeden vermengd met een chille jazzy vibe, de nieuwe single klinkt helemaal anders.

© Ann Cnockaert

Banoffee Pie is een compositie van Ambroos De Schepper. De intro is geïnjecteerd met een flinke dosis krautrock daarna wordt er geflirt met psychedelica maar het kraut randje blijft ook hangen. Na vier minuten nemen de Touareg grooves het over terwijl afrofunk en afrobeat invloeden het nummer komen opzwepen.

De band beschrijft de track als een grote, tribale trip waarin het aardse wordt vermengd met kosmische geluiden.

Een intense trip is het zeker. Ruim zes minuten lang gaat Kosmo Sound op avonturentocht en slaat ze elke straat in die ze tegenkomen. Het resultaat is ongemeen boeiend door de vele invloeden die erin verwerkt zitten.

Op 8 december stelt Kosmo Sound het nieuwe album voor in het Gentse Ha concerts (voorheen Handelbeurs) met in het voorprogramma Tukan.

FACEBOOKINSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More