Home Singles KOSMO SOUND – Ototoxic (Zephyrus Records)

KOSMO SOUND – Ototoxic (Zephyrus Records)

by Bart Verlent

Het Gentse Kosmo Sound is ondertussen een vaste waarde in de Belgische dub-wereld. Na hun naamloze debuutep uit 2018 brachten ze twee jaar later het indrukwekkende album Antenna uit, waaruit sommige nummers werden geremixt door onder andere Christopher Lonnevill, Alpha & Omega en Daniel Boyle. In mei van dit jaar brachten ze nog het oude dubpareltje Furious uit op vinylsingle en op 25 november verschijnt het tweede album Fruit Of The Void.

© Kosmo Sound

Ototoxic is het eerst voorproefje uit de te verschijnen album en is alvast een lekker in het gehoor liggende track.

Het nummer vond inspiratie in barokke harmonieën, maar dan vermengd met een zware jazz aanpak. De melodie is erg ritmisch, wat een uitdaging vormde om het in een dub jasje logisch te laten klinken.

Maar dat is zeker gelukt! Wat een zalige track. Je kan er onmogelijk op stilzitten. Het is ook heel bijzonder hoe ze er toch een chille jazzy-vibe in verwerkt kregen. Het werkt enorm aanstekelijk en zal live zeker een hoogtepunt worden.

Je kan deze masters of dub aan het werk zien op:

24/09 – Park Doornweg, Brugge
26/11 – Muziekclub 4AD, Diksmuide
08/12 – HA’ Concerts (vroegere Handelbeurs), Gent

Je kan het album voorbestellen via deze link.

FACEBOOKINSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More